VATENETTI / HAKTO 
                                                                                    
                                                                                          


   www.hakto.fi 
                                                                                                                                      Päivi Ihamäki ja Johanna Rintanen

Projektin tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa tekstiili- ja vaatetusalan verkko-opetusta sekä kehittää verkko-opintotarjontaa yhteistyössä muiden verkoston oppilaitosten kanssa. Tähän valtakunnalliseen tekstiili- ja vaatetusalan kehittäjäverkostoon kuuluvat Mikkelin ammattiopisto, Pohjois-Savon ammattiopisto, Heinola-instituutti, Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä, Koulutuskeskus Tavastia ja Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. 

Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen tekstiiliala on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä ja vakiinnuttamassa tekstiilialan verkko-opintoja vuodesta 2002.

Kulttuurin soveltamisen 5 ov
kokonaisuuden verkko-opetus hanke aloitettiin 2002 OPH:n ja oppilaitoksen rahoituksella. Hankkeen aikana on toteutettu kolme toisiinsa nivoutuvaa kokonaisuutta. Ensimmäisessä osiossa keskityttiin värjäyksen reservitekniikoihin (tunnetko tahnat, tatinat, hytkyt ja hytinät?) tutkivanoppimisen kautta, toisessa osiossa keskityttiin luovankirjonnan menetelmiin (Tunnetko linnunsilmät, kärpäspistot ja harakanvarpaat?) ja kolmas osio toimi yhteen kokoavana toimien kohderyhmän määrittelyn apuvälineenä (Esineet ja asiat kertovat meille ja meistä - elämäntyyliin eläytymisen kollaasi ideoinnin lähtökohtana).